Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[16.12.2015]

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ НА НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „СЛЪНЦЕ - 1879”

Празничният концерт, посветен на Рождество Христово, подготвен от талантите на Народно читалище „Слънце - 1879” гр. Ихтиман, се състоя на 15 декември в Големия салон.

Тазгодишният Коледен концерт започна с групата за автентичен фолклор на Даниела Сестримска и коледари от Ансамбъл "Слънце", които пресъздадоха народния обичай. Най-малките, сред които 3 и 4-годишни танцьори от ансамбъла, ги последваха на сцената.

Децата от Вокална група „Слънчице” с музикален педагог Рая Стойнова бяха подготвили песнички, с които продължи празничният концерт.

Малките пианисти, възпитаници на Гергана Динчева, породиха бурни аплодисменти. Йоан, Ваньо и Митко наистина успяха да събудят черно-белите клавиши. Детската вокална група „Бърборани", чиито ръководител също е г-жа Динчева, заредиха публиката с още положителни емоции.

Евелина Микова е ръководител на групата по китара - изпълненията на любими за публиката песни затвърдиха убеждението, че тя се е справила чудесно като преподавател. Тук бе и Мариана с шапката си, с едно перце.

Вокална група „Звънче” на Магдалина Тенекева също представи своя празнична песенна програма.

Децата, които изучават Модерни танци при Надежда Ружинова, разлюляха сцената, за радост на родители и публика.

Няколко български народни танца по време на концерта бяха представени от Ансамбъл „Слънце” с хореограф Анелия Нейкова, многократно награждаван и получил отдавна признание зад пределите на нашите граници.

С приветствено обръщение зам.-кметът на Община Ихтиман г-н Георги Илиев изказа своето задоволство от видяното и чутото. Той благодари на екипа от Народно читалище „Слънце”, на родители и деца, че осъществяват със съвместни усилия богата програма за гражданството, по повод на различни празници. От името на кмета на Община Ихтиман и от свое име пожела крепко здраве, много радост и веселие през идващите празници.

На финала на Коледния концерт Мадлен Петкова, в ролята на Снежанка и водеща, се обърна към препълнената зала с думите: „Довиждане и до нови срещи!”

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ