Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[08.12.2015]

ЦЕНТЪРЪТ НА ИХТИМАН БЕ ОЗАРЕН ОТ ХИЛЯДИ СВЕТЛИНИ

Един от най-красивите празници за града ни е запалването на светлините на Коледната елха и грейването на коледната украса в центъра на Ихтиман!

Стотици хора се събраха на Централния площад, за да отпразнуват заедно с децата традиционното начало на тържествата по случай Коледа и Нова година. На откритата сцена възпитаниците на Гергана Динчева от група „Бърборани” откриха празничната вечер с песни и стихчета. Танцьорите от ансамбъл „Слънце” с ръководител Анелия Нейкова ги последваха с динамично изпълнение под съпровода на народни ритми.

Най-вълнуващият миг настъпи, когато кметът Калоян Илиев, заедно със Снежанка и джуджетата запалиха светлините на коледната елха! В навечерието на Коледа, най-хубавата част от годината, той пожела здраве и повече доброта!

Младежите от неправителствената организация „Център за бъдещо развитие” бяха подготвили изненади – Дядо Коледа пристигна, придружен от елфи и джуджета, а всички деца го поздравиха с радостни възгласи.

Последва пищна заря и запалването на коледните светлини в центъра ознаменуваха началото на празничните прояви, подготвени и тази година от Община Ихтиман, читалище „Слънце”.

С българско хоро от десетки деца официалната част завърши, а празничната вечер продължи със снимки до елхата, светещите фигури и с Дядо Коледа.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ