Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[05.10.2010]

ИЗИСКВАНИЯ ПРИ СЪЗДАВАНЕ НА ПУБЛИЧЕН РЕГИСТЪР НА ЖИЛИЩНИТЕ СГРАДИ

Във връзка с необходимостта от създаване и поддържане на публичен регистър, Община Ихтиман уведомява за пореден път всички собственици на сгради в режим на етажна собственост, че трябва да свикват Общо събрание, срокът за което е изтекъл на 1 ноември 2009 г. Затова в най-кратки срокове трябва да бъдат проведени събранията.

Избраният управител на етажна собственост следва да предостави в Община Ихтиман коректно попълнено типово заявление, необходимо за вписване на сградата в публичния регистър на гр. Ихтиман.

Необходимо е да се направи следното:

І. Свикване на Общо събрание, на което да бъдат взети решения за:

1. Определяне формата на управление, управителни и контролни органи (чл. 9, чл. 10, чл. 19 и чл. 24 от ЗУЕС);

2. Приемане на Правилник на вътрешния ред, съгласно утвърден образец от МРРБ (чл. 11, ал. 3 от ЗУЕС);

3. Създаване Книга на собствениците по утвърден образец на МРРБ (чл.7 от ЗУЕС).

ІІ. Подаване на заявление по образец за вписване в публичния регистър на сградите в режим на етажна собственост в Община Ихтиман (чл. 44 от ЗУЕС и Наредба №3 от 17.06.2009 г. за създаване и поддържане на публичен регистър на сградите в режим на етажна собственост).

Необходими документи:

1.При управление на етажната собственост от Общо събрание:

1.1 Уведомление от Управителният съвет (управителят) до общинската администрация за избора им в 14-дневен срок от произвеждането му. Към него се прилага заверено копие от решението на общото събрание. (чл. 21, ал. 3 от ЗУЕС)

1.2 Заявление за вписване в регистъра, утвърдено от МРРБ, което следва да бъде попълнено от председателя на Управителния съвет или от управителя на етажната собственост след провеждане на Общо събрание на собствениците (чл. 23, ал. 1, т. 7 от ЗУЕС). Към него се прилага информацията, посочена в чл. 4, ал. 1 от Наредба № 3 от 17 юни 2009 на МРРБ)

2. При управление на етажната собственост от Сдружение на собствениците:

2.1 Заявление за вписване на Сдружение на собствениците, като се прилагат следните документи (чл. 29, ал. 1, ал. 2 от ЗУЕС):

2.1.1 Списък на собствениците, участващи в сдружението, с трите им имена и адреса в ЕС (чл. 29, ал. 2, т. 1 от ЗУЕС);

2.1.2 Копие от протокола на учредителното събрание, заверено от председателя на Управителния съвет (управителя) (чл. 29, ал. 2, т. 2 от ЗУЕС);

2.1.3 Копие от приетото споразумение, заверено от председателя на Управителния съвет (управителя) (чл.29, ал. 2, т. 3 от ЗУЕС);

2.1.4 Нотариално заверени образци от подписите на лицата, представляващи сдружението (чл. 29, ал. 2, т. 4 от ЗУЕС).

Необходимият комплект документи за регистрация може да получите в Община Ихтиман.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ