Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[02.11.2015]

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми госпожи и господа,

дейци на образованието и науката, които продължавате мисията да подтиквате, събуждате, възпитавате и работите за каузата на истинското просветителство и прогреса на общините от Софийска област и България,

Позволете ми да Ви поздравя най-сърдечно, от името на Областна администрация

на Софийска област и лично от мое име по повод

1 – ВИ НОЕМВРИ - ПРАЗНИКА НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

С високо отговорната мисия, която всеки от Вас изпълнява на своето поприще, Вие сте съвременните будители на страната ни, призвани да водят нацията напред в тези трудни времена.

Защото да бъдеш съвременния НАРОДЕН БУДИТЕЛ не е случайно звание, то е призвание!

Защото да събудиш дори само един поглед, да кажеш една дума на един човек, която дума ще осветли, напъти и преобърне живота – и дори само това – това е много … защото вече такива будители просто … са малко!

За 23-ти пореден път, след възобновяване на традицията в съвременна България, отбелязваме Денят на народните будители като един от светлите празници в българския празничен календар. Първи ноември е дата, свързана с българското Възраждане. Дата, избрана да покажем нашето преклонение пред големите българи, запазили в столетията под чуждо владичество национална гордост и памет, чувство за историзъм и вяра за съхранение, и не на последно място – огромното желание за свобода, за собствен език и право на държава, готовност за борба и саможертва.

Денят на народните будители е и повод да погледнем напред в бъдещето. Пред всички Вас стои огромната отговорност наследство и съвремие да се съчетаят в един общ стремеж към развитие. Но нека не забравяме, че България е оцеляла, защото преди всичко и повече от всички нации в Европа е залагала на духовността. България е била силна именно с това свое оръжие. България става мощна, когато я има духовността, когато до крепостите са манастирите, училищата и храмовете. Нека в този ден благодарим на всички знайни и незнайни, минали и настоящи народни будители за идеята, която са ни завещали, а именно – че будността е важна предпоставка за едно по-добро бъдеще – лично и общонародно.

Пожелавам Ви всяко Ваше начинание да е изпълнено с онзи пълноценен смисъл, който влагаме в представата за българския просветител. Пазете жив копнежа по нови хоризонти в образованието и културата. Не спирайте да будите съзнанието на младото поколение от общините в Софийска област, в името на обществения просперитет и европейското бъдеще на България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

РОСИЦА ИВАНОВА

Областен управител на Софийска област

Още информация вижте тук

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ