Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[19.10.2015]

СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИ РАБОТИ В МБАЛ – ИХТИМАН

По Програмата за капиталови разходи от бюджета на Община Ихтиман, както ви информирахме по-рано, са заделени средства по проектиране, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на асансьорна уредба на югозападната фасада на Стационара. Съоръжението ще се ползва за транспортиране на пациенти , което до сега бе извънредно трудно. По изграждането повече от месец вече се извършват строително-монтажни работи.

Проектът „Намаляване на вредните емисии и подобряване енергийната ефективност на сгради и съоръжения на „МБАЛ - Ихтиман” ЕООД – Стационар; Рентген и детско отделение” е финансиран от Национален доверителен екофонд, Национална схема за Зелени инвестиции, ОС 1, и включва два подобекта. По сградата на Стационара се извършват дейностите: топлоизолиране на фасадни стени, таванска плоча и под на партерния етаж, подмяна на старата дървена с нова ПВЦ дограма, подмяна на улуци и водосточни тръби, полагане на нова фасадна мазилка и нов цокъл. На втория подобект - Рентген и детско отделение е. Работи се по топлоизолиране на външни стени и покрив, подмяна на дограмата.

На днешния ден се отбелязва Денят на българския лекар. Той се чества от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Иван Рилски. Според преданието най-великият български светец е извършил много чудеса, както приживе, така и подир смъртта си. Именно заради това и българските лекари са избрали светеца за свой закрилник. Честит празник на лекарите ни с пожелание да работят вдъхновено при все по-добри условия на труд!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ