Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[18.09.2015]

ОТКРИТА БЕ ОБНОВЕНАТА СГРАДА НА ЧИТАЛИЩЕ „СЛЪНЦЕ”

Градският духов оркестър засвири на новата външна сцена час преди началото на събитието. Салонът на читалище „Слънце -1879” в Ихтиман се изпълни с публика. С „Добре дошли на тържественото откриване на ремонтираната и обновена читалищна сграда” водещите откриха първата вечер след приключване на дейностите по проект „Основен ремонт за повишаване на енергийна ефективност на Народно читалище “Слънце -1879” гр. Ихтиман” - финансиран с европейски средства от Държавен фонд „Земеделие” към Министерство на земеделието и храните, по мярка 321 за развитие на селските райони. Официални гости бяха Десислава Танева, Министър на земеделието и храните, Георги Костов, Заместник – министър, Николай Николов, Заместник областен управител на Софийска област, народните представители Галя Георгиева и д-р Петър Беков.

След кратко представяне на историята, свързана със създаването и развитието на културната институция, на сцената бяха поканени министър Десислава Танева, кмета на Община Ихтиман Калоян Илиев и Кирил Караиванов, председател на читалището. Те изразиха своето задоволство от постигнатите резултати и си пожелаха и бъдеща успешна съвместна работа. Бе прерязана и традиционната лента, поставяща началото на новия живот на сградата, приютяваща културни събития концерти и фестивали.

Вечерта продължи със спектакъла „Да бъдеш Хамлет”, представен от Младежка формация „Фантазия” с ръководител Деян Статулов. Те продължиха с класическата линия в избора на пиеси след „Ромео и Жулиета” на Шекспир, „Тартюф” на Молиер, „Ревизор” на Гогол и заслужено получиха аплодисментите на публиката.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ