Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[10.09.2015]

ПО ДВА ПРОЕКТА ЗАПОЧВАТ СТРОИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ В МБАЛ ИХТИМАН

Във връзка със стартиране на строително-монтажни дейности на територията на Многопрофилната болница за активно лечение вчера Калоян Илиев, кмет на Община Ихтиман и зам.-кметовете Тони Кацаров и Георги Илиев се срещнаха с работещите в МБАЛ Ихтиман. Ще се работи едновременно по два проекта. На събитието присъстваха представители на фирмите изпълнители, строителен и авторски надзор, както и финансиращите страни по проектите.

Г-н Калоян Илиев откри срещата с обръщение към екипа на болничното заведение с управител д-р Ивка Георгиева с думите, че предстоящите строителни дейности ще причинят известен дискомфорт и призова за търпение и разбиране. Той обясни накратко в какво ще се състоят промените и подчерта, че желанието на общинското ръководство е в най-кратки срокове да бъдат завършени обектите. За подробности бе дадена думата на инж. Тони Кацаров, зам.-кмет.

Проектът „Намаляване на вредните емисии и подобряване енергийната ефективност на сгради и съоръжения на „МБАЛ - Ихтиман” ЕООД – Стационар; Рентген и детско отделение” е финансиран от Национален доверителен екофонд и включва два подобекта. За сградата на Стационара е сключен договор с фирма „Термикс ЕС” ООД, Пазарджик на стойност 98 496,28 лв., който включва дейностите: топлоизолиране на фасадни стени, таванска плоча и под на партерния етаж, подмяна на старата дървена с нова ПВЦ дограма, подмяна на улуци и водосточни тръби, полагане на нова фасадна мазилка и нов цокъл. Вторият подобект - Рентген и детско отделение е възложен на „Интерхолд” ЕООД, София, с договор на стойност 81 882,86 лв. Фирмата ще работи по топлоизолиране на външни стени и покрив, подмяна на дограмата.

От бюджета на Община Ихтиман по Програмата за капиталови разходи са заделени средства по проектиране, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на асансьорна уредба на югозападната фасада на Стационара. Предвижда се съоръжението да се ползва за транспортиране на пациенти , което до момента бе извънредно трудно. По изграждането вече работи фирма „Изамет 1991” ООД, София с договор за 65 900 лв.

По-късно във вчерашния ден в присъствието на представители на фирмите изпълнители, строителен и авторски надзор, както и на финансиращите страни – г-н Михаил Денков, гл. експерт „Проекти” от Национален доверителен екофонд и ръководството на Община Ихтиман, бе подписан Акт – образец 2, с който стартират строителните дейности официално. Сроковете за финализирането им са 90 дни от подписването.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ