Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.08.2015]

ИХТИМАН ПОСРЕЩНА ПРАЗНИКА СИ С ОБНОВЕН ЦЕНТЪР

Ръководството на Областната администрация на Софийска област поздрави жителите и гостите на община Ихтиман по повод нейния празник, отбелязан тържествено в деня, в който християнският свят почита Успение Богородично.

Своеобразният подарък от местната власт към жителите на Ихтиман беше изцяло обновеният център на града. Лентата на новата придобивка беше прерязана от Областния управител г-жа Росица Иванова и кмета на града г-н Калоян Илиев. В церемонията участва и девойка от СОУ-Ихтиман, символизираща бъдещето на града. Модерният нов облик на централната част включва зелени площи, нови алеи и настилки, както и водно огледало. Обновяването, на стойност 1.8 млн.лв., е финансирано от Програмата за развитие на селските райони, по която общината кандидатства с проект. Г-жа Иванова поздрави общинското ръководство и жителите на Ихтиман за новите придобивки, пожелавайки им още по-големи успехи, които да водят до благоустрояването и обогатяването на общината, и подобряването живота на нейните жители. На следващо място, в духа на празника Успение Богородично, Областният управител пожела Света Богородица да закриля и дарява със здраве и благоденствие всички, да са чисти мислите и делата им.

Празникът на Ихтиман продължи с концерт с участието на любими български изпълнители, а кулминацията бяха лазерното шоу и зарята. Сред останалите официални гости на събитието бяха Заместник-областният управител г-н Николай Николов, народни представители от Софийска област, кметове на общини, директори на регионални служби.

Публикация на Областна администрация Софийска област

Още информация вижте тук

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ