Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.07.2015]

ДЪРЖАВНИ ИГРИ НА СПОРТИСТИТЕ ОТ МАЛКИТЕ СЕЛИЩА - ОБЗОР

XX-ти юбилейни Държавни игри се провеждат в Община Костенец за четвърти път. Момичетата и момчетата младша възраст – до 15 години започнаха състезанията още на 2 юли със срещи по тенис на маса. Официалното откриване бе на 3 юли, като тазгодишния патрон на игрите е министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Стоян Караиванов, председател на БАСС (Българската асоциация за селски спорт), който е главен ръководител на състезанията, заяви, че се очакват общо 92 отбора с над 800 спортисти от 51 общини в България. Игрите се провеждат в Костенец (футбол), в Ихтиман (лека атлетика) и Момин проход за всички останали спортове.

ВОЛЕЙБОЛ

От 8 до10 юли в Момин проход момчетата от Волейболен клуб „Ботев” на треньора Петко Карабонев спечелиха 1-то място с 4 победи от 4 мача. „На финала успяхме да обърнем шампиона за последните две години от 0:2 до 3:2 гейма – съобщиха от клуба. Особено силно на финала се включи Калоян Ботев, роден 2004 г., който със силна серия от начален удар даде началото на обрата. Ангел Пелтеков получи приза за най-добър разпределител.

Момичетата от спортния клуб играха в дните от 10 до 12 юли. Те записаха 3-то място с 2 победи и 2 загуби. „По различни причини пет момичета от основния отбор не можаха да вземат участие и бяхме представени от деца с две или дори с три години по-малки от съперниците си - коментираха от Волейболен клуб „Ботев”. Въпреки това всички момичета показаха много добра игра и заслужено се окичиха с бронзовите медали!”.

ЛЕКА АТЛЕТИКА

На 10 юли, състезанията по лека атлетика се проведоха в Ихтиман на стадион „Ботев”, като началото бе дадено в 18:00 ч. и продължиха на 11 юли от 9:00 ч. сутринта.

Отборът на Лекоатлетически клуб „Маратон” с треньор Цвета Минкина спечели четири златни и един сребърен медал и се класира на второ място при момчетата в отборното класиране. Борислав Радев е с два златни медала и с убедителна победа на 100 м и скок на дължина, Петър Димитров със златен медал в дисциплината тласкане гюле момчета, Теодора Гаджева - златен медал в дисциплината тласкане гюле при момичетата.

На щафета 4x100 м. отборът на момчетата спечели сребърен медал, като остави след себе си Костенец и Симеоновград и беше изпреварен само от Ракитово, които участваха с по-големи състезатели. Сребърната ни щафета беше в състав:Емил Динев, Мартин Димитров, Петър Димитров и Борислав Радев.

Даниел Йорданов, Максим Желязков, Илиян Кръстев и най-малкият участник Любослав Златев, както и момичетата Мария Николова, Мая Костова и Кристиана Бегунова участваха в дисциплините: тласкане гюле, скок на дължина, скок на височина и 800 м и са с достоен принос за победата.

ФУТБОЛ

Детският отбор на „Ботев 1937” - Ихтиман с треньор Паун Паунов започна участието си във финалния турнир на на градския стадион в Костенец с победа 8:0 над отбора на „Белослав” - зона Варна. Момчетата записаха още една категорична победа с 5:0 над „Ардино” - зона Кърджали. Така футболистите ни се класираха за финалната четворка, въпреки че нашите спортисти са по-малки с една година от останалите. След 0:0 в третата среща малките футболисти играха на финал. На 18.07.2015 г. приключиха финалните срещи в рамките на ХХ-те юбилейни Държавни игри на спортистите от малките селища. След оспорвана битка златните медали спечелиха представителите от Две могили, зона Русе. След напрегнатата надпревара на второто място се качиха нашите момчета и донесоха сребърни медали. За най-добър и техничен футболист на турнира бе определен Тихомир Данков от ихтиманския тим.

Специални медали за принос в провеждането на Държавните игри на спортистите от малките селища получиха дългогодишни треньори и ръководители на клубове. Медалите и купите бяха връчени от г-н Стоян Караиванов, Председател на Българската асоциация за селски спорт.

Състезанията имат за цел да се даде възможност за изява и равнопоставеност на републиканско ниво на спортистите от населените места с до 10 000 жители, да се извърши преглед на състоянието на спорта в тях и да се излъчат национални първенци. Високото ниво на състезанията прави още по-ценни постигнатите победи. С отличното си представяне младите хора и техните треньори имат огромен принос за развитието на спорта, а спечелените медали, купи и грамоти наистина ни радват!

Поздравления за всички отбори и техните всеотдайни треньори!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ