Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[02.07.2015]

ВОКАЛНА ГРУПА „СОЛЕЙ” ПОЛУЧИ ДИПЛОМ „ЛАУРЕАТ II СТЕПЕН”

В дните между 26 и 29 юни се проведе ХII Международен хоров фестивал „Маестро Захари Медникаров” 2015г.във вариете-театър курортен комплекс Албена. Фестивалът имаше конкурсен характер. Групите се оценяваха от жури с председател известният композитор Хайгашод Агасян, а членове на журито бяха диригентите и ръководителите на групите – участници. Във фестивала взе участие и вокална група „Солей” гр. Ихтиман с ръководител г-жа Вероника Христова, която за пореден път доказа, че работата и усилията на цялата група не са безрезултатни. Изпълненията на вокалната група представиха родния фолклор на сцена, на която масовите изпълнения бяха насочени към класическия стил, църковното пеене и др. Журито поднесе специални благодарности към групата и в частност ръководителката за разчупването на досегашните традиции на фестивала.

Фестивалът беше със страхотна организация. На 26 юни всеки участник имаше насрочена генерална репетиция, която се проведе в залата на конкурсната програма. На същия ден в 19.30 ч. бе откриването му, като всяка група трябваше да представи кратък момент от своя репертоар, за да насочи журито към стила музика, който изпълнява. На 27 юни от 14.00 ч. започна самият фестивал и продължи до 19.00 ч. В 21.00 ч., след дълго обмисляне, компетентното жури раздаде наградите, по реда, който то беше определило. Водещата и съпруга на Хайгашод Агасян, Мари Агасян, подчерта, по време на връчването на наградите, че за първи път , от както съществува фестивала, че журито е било единодушно при присъждането на наградите.

Вокална група „Солей” получи диплом „ЛАУРЕАТ II СТЕПЕН”, придружен от аплодисментите на всички присъстващи състави и диригенти и беше много поласкана от думите на една от членките на журито: „Невероятни сте и успяхте да ме разплачете с изпълнението си.”

Вокалната група изказва сърдечните си благодарности към кмета на гр.Ихтиман г-н Калоян Илиев за моралната и финансова подкрепа, която ни оказа и за това, че отново се довери на нас и нашите творчески възможности. Искрено се надяваме, че и този път оправдахме доверието му и ще продължаваме да работим заедно, за да покажем, че и в малък град като нашия се случват стойностни неща и има достойни хора.

Автор: Радостина Въртийска

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ