Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[10.06.2015]

ВРЪЧИХА КЛЮЧОВЕТЕ НА ПЕТ НОВИ ПОЖАРНИ АВТОМОБИЛИ ЗА ОПАЗВАНЕТО НА ЗАЩИТЕНИ МЕСТНОСТИ В СОФИЙСКА ОБЛАСТ

Софийска област се сдоби с пет чисто нови, комплексно оборудвани пожарни автомобили. Те са предназначени за общините Копривщица, Костенец, Ихтиман, Ботевград и Самоков.

Днес, в двора на дирекция „Жандармерия” към ГДНП-МВР, се състоя тържественото връчване на ключовете на новата техника, на което като официален гост присъства и Областният управител г-жа Росица Иванова. Машините са доставени в рамките на проект „Техническо обезпечаване на оперативните структури на ГДПБЗН-МВР за ограничаване и ликвидиране на горски пожари”. В изпълнение на проекта, който е по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, на структурите на пожарната в страната са доставени общо 67 автомобили за гасене на горски пожари и 6 за мониторинг при гасене на горски пожари.„Миналата година бяха доставени 134 пожарни автомобила, сега - 67 нови, както и още шест, които са снабдени със специално оборудване за мониторинг и идентифициране на пожарните огнища”, разясни в изказването си министърът на околната среда и водите г-жа Ивелина Василева и допълни, че в рамките на проекта са доставени още лични предпазни средства, термовизионни камери, сгъваеми резервоари за вода. Тя съобщи, че ГДПБЗН ще получи от новата ОП „Околна среда” общо 39 млн.лв., с които ще бъде осигурено изграждането на 6 регионални центъра за реакция при кризи и бедствия.

„За първи път в МВР има толкова мащабно техническо обновяване”, изтъкна на свой ред вицепремиерът и министър на вътрешните работи г-жа Румяна Бъчварова, която получи символичния ключ за новата техника. Тя изрази надежда, че с пожарните автомобили, техният подбор, брой и разпределението им в цялата страна ще бъдат гарантирани в много по-висока степен сигурността, спокойствието и здравето на хората и на служителите на МВР.

Новата техника ще обезпечи трудно достъпни места в гори, природни паркове и други защитени територии.

Публикувана: вторник, 09 Юни 2015 15:02

Текст и снимка: http://www.sofoblast.government.bg/

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ