Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.09.2009]

ЛЕТИЩЕТО КРАЙ ИХТИМАН – НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РЕГИОНА

Община Ихтиман подкрепя изцяло „ЕР София” в проекта за разширение на летище „Ихтиман”, намиращо се в землището на с. Черньово, и счита разширението на дейностите в областта на авиацията за особено полезни за развитието на района.

С лицензирания Български въздухоплавателен център /БВЦ/ по JAR – FCL и техническата база по PARTM8G + PART 145, фирма „Ер София” обслужва самолети Чесна, Пайнер, Бийч Крофт и обучава: частни пилоти /PPL/; професионални пилоти /CPL/; пилоти за инструментални полети / IR /; пилоти за многомоторни самолети / MEP/; пилоти за многочленен екипаж /МСС/; професионални пилоти – теория /ATPL – F/.

След планираното разширение се създават условия за допълнителни дейности: Туристически полети с цел развлечение за голфери, скиори, бизнес посещения и др.; Парашутни скокове; Мотоделтапланеризъм; Парапланеризъм; Възможност за извършване на международни полети след влизане на България в Шенген.

След разширение на летището ще бъдат открити нови работни места, като с предимство ще се назначават жители на общината. Същото предимство ще ползват и кандидатите за обучение за пилоти и авиомеханици

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ