Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[18.02.2015]

УНИКАЛНА ОПЕРАЦИЯ БЕ НАПРАВЕНА В ИХТИМАН

Петдесет и три годишната В. С. постъпва вчера в Центъра за спешна медицинска помощ. Препратена е в Хирургично отделение на МБАЛ - Ихтиман, където е оперирана от наш екип с лекари д-р Станю Янков и д-р Димитър Янков - хирурзи, д-р Ивка Георгиева – специалист АГ, д-р Ярослав Якимов – анестезиолог и Ц. Илиева – операционна сестра, Й. Бакалова – анестезиологична сестра, Л. Сотирова - оперативен санитар.

Операцията е продължила около три часа. „Открихме два кистозни тумора - от девет и тринайсет килограма, като освен тях, се наложи отстраняване на яйчниците и матката на пациентката. Това са образувания с рядко срещана големина” – споделя д-р Димитър Янков.

След отстраняването на находките, открити при операцията, ще се извърши хистологично изследване в Патоанатомична лаборатория в София. В момента пациентката се чувства добре и в края на седмицата ще бъде изписана, казаха лекарите.

Намерихме част от екипа, трудно се съгласиха да бъдат снимани, не желаеха да се шуми. Явно скромността е право пропорционална на професионализма!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ