Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[23.10.2009]

ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ СЛЕДЯТ ОТ ВКЪЩИ РАБОТАТА НА ОБЩИНА ИХТИМАН

Община Ихтиман получи 394 502 лева за подобряване качеството на административното обслужване чрез развитие на електронно управление. Този проект се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Средствата ще бъдат използвани, за да стане работата на общината по-прозрачна.

Един от начините да се постигне това е като се въведат времеви работни карти. Целта на тези карти ще бъде във всеки момент да се знае кой чиновник върху какъв документ работи и какъв е срокът, в който трябва да свърши работата си. Чрез тези карти и граждани, и шефове ще могат да следят работата на администраторите. “След въвеждането на тази система вече няма да се налага на варненци например да пропътуват 400 километра, за да разберат, че преписките им не са готови. Единственото, което ще трябва да направят, е да проследят от домашния или служебния си компютър през сайта на община Ихтиман докъде е стигнало движението на преписката им”, коментира Петър Янински, ръководител на проекта.

Въвеждат се точни и ясни срокове за изпълнение на всяка от услугите на общината. Ако някой чиновник просрочи указаното време, ще трябва да напише писмо до гражданина с молба за отсрочка и с обяснение защо неговият случай изисква повече време. За да се улесни работата на администрацията, целият архив на Дирекция „Архитектура и строителство” ще бъде приведен в електронен вид, което ще позволи онлайн достъп до него от по-големите населени места.

Ще бъдат създадени “изнесени работни места”. Така ежеседмично представител на общината ще посещава по-големите населени места, за да даде възможност на хората да платят данъците си, без да пътуват. По този начин общината ще спестява време и пари на данъкоплатците си. В по-големите села като Вакарел пък ще има постоянна онлайн връзка, така че вакарелци ще могат да вършат административната си работа, без да пътуват до Ихтиман.

За по-консервативните ще продължат да работят и познатите гишета в общината. Пред всяко работно място ще има монтирани три бутона, с които гражданите ще могат да оценяват работата на чиновника, който ги обслужва. След разглеждане на резултатите от времевите карти и от оценката на хората, всеки от служителите на общината ще получава атестация. Така нагоре в административната йерархия ще се издигат онези чиновници, които наистина работят в услуга на хората.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ