Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[19.10.2014]

ШАХМАТЕН ТУРНИР ,, ДА СПОРТУВАМЕ ЗАЕДНО”

С турнир по шахмат в Община Ихтиман инициативата ,, Да спортуваме заедно” ще приключи. Събитието е част от национална кампания, която ще даде шанс на спорта като начин на живот чрез въвличане на участници от различни възрасти. ОИЦ София-град и София-област предостави награден фонд за участниците – шахове, книги и дискове, химикалки.

Турнирът се състоя на 18 октомври във фоайето на читалище „Слънце”. Събитието откри г-н Георги Илиев, зам.-кмет на Община Ихтиман. Участие взеха ученици от 15 до 17-годишна възраст и представители на клубове по шахмат. В състезанието се включиха и гост-шахматисти от град Костенец.

При старта на състезанието бе обявено, че ще се играе скоростен шах в седем кръга, като предварително бяха подготвени механични часовници, осигурени от организаторите.

В крайното класиране най-високи успехи постигнаха в групата на юношите, ученици до 17 години: Георги Георгиев – първо място, Билян Петров зае второто място, а на трето се класира Христиан Димов. При мъжете:първото място спечели Георги Кулинчев, на второ бе Славчо Тонев от Костенец, а на трето – Спартак Сотиров.

Този тип турнири имат съществен принос за откриването, развитието и стимулирането на шахматните таланти на България. В турнира участваха баща и син, които спечелиха първите места. Имаме сериозно основание да очакваме още големи успехи от младите ни шахматни надежди!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ