Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[16.10.2014]

СПОРТЕН ДЕН ПО ИНИЦИАТИВАТА ,, ДА СПОРТУВАМЕ ЗАЕДНО”

Със съдействието на Община Ихтиман в двора на Основно училище „Димчо Дебелянов” на игрището с изкуствена настилка се проведе футболен турнир. ОИЦ София-град и София-област предостави награден фонд за участниците в национална кампания на мрежата от Областни информационни центрове, под мотото „Да спортуваме заедно“.

В надпреварата се включиха деца от шестите и седмите класове от училищата в града - СОУ „Христо Ботев”, Основно училище „Димчо Дебелянов” и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Спортното събитие откри зам.-кметът на Община Ихтиман г-н Георги Илиев, който поздрави гостите и приветства участниците от футболните отбори. Присъстващите бяха запознати с националната инициатива „Да спортуваме заедно“. На финала на спортния празник отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” взе медал за първото място. На второ се класираха домакините.

Инициативата е на Централния информационен и координационен офис в Администрацията на Министерски съвет и се реализира чрез мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България. Кампанията се финансира от Оперативна програма „Техническа помощ". Повече от 150 различни спортни събития ще се проведат на територията на цялата страна. За първи път в подобна инициатива ще бъдат обхванати жителите на 264-те общини от всички възрастови групи. Най-много са предвидените прояви, посветени на футбола - над 50.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ