Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[02.11.2009]

В ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

В Ихтиман Денят на народните будители се отбеляза с тържествен концерт в читалище”Слънце”.

На концерта беше прочетен поздравителния адрес от областния управител г-н Красимир Живков. Да бъдеш съвременен Народен Будител – не е просто звание, то е призвание – се отбелязва в поздравлението. Като честити празника на всички – български директори, учители, читалищни деятели и самодейци, той им пожелава да продължават мисията да събуждат, да възпитават, да работят за каузата на истинското просветителство и прогреса.

Приветствие към гостите поднесе кметът на общината Маргарита Петкова. Тя припомни имената на известни ихтиманци, оставили трайна диря в историята на града ни като отец Генадий Ихтимански. Благодари за всеотдайния труд на дългогодишните директори, учители и дейци на културата.

С грамота и почетен знак за принос в образованието и културата на общината бяха наградени Васил Димитров, Цветан Наков, Йордан Кьосев, Йордан Ачкаканов, Иванка Пелтекова и Елка Кърлева. Отличията бяха връчени от кмета на общината Маргарита Петкова, от председателя на Общинския съвет Владимир Танкишев и от почетния гражданин на Ихтиман Димитър Златанов.

Ротари клуб - Ихтиман, дари три комплекта карти по история за СОУ”Христо Ботев”, ОУ”Д.Дебелянов”и СОУ”Хр. Смирненски” във Вакарел. Даренията бяха поднесени от Красимир Георгиев, Петя Бекова и Росен Зашев.

В концертната програма взеха участие лауреатите на младежки и международни конкурси Роберт Сулфпицио, класическо пеене, Калин Душков, пиано, Велян Ванков, виола, Мария Ганчева, пиано. Зрителите се насладиха на майсторските изпълнения на хор”Средногорска”, мъжкия камерен хор „Ихтиман”, детските вокални групи „Звънче” и „Ихтиманче” и всички формации на танцовия ансамбъл „Слънце” – от най-малките до най-големите. На сцената дебютира новосформираната вокална група от жени.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ