Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[04.08.2014]

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

Днес, 4.08.2014 г. се проведе заключителна пресконференция за отчитане резултатите на проект “Въвеждане на механизми за мониторинг и контрол в Община Ихтиман и стимулиране участието на гражданите в планирането на общински политики за развитие”, финансиран по Оперативна програма Административен капацитет. Екипът разказа за работата си през последните 11 месеца по изпълнението на дейностите и декларира конкретни изготвени документи.

За подготвените стратегически документи е събрана информация и е разговаряно с редица заинтересовани страни в процеса на развитие на общината – млади хора, бизнес, възрастни хора, общински съветници, малцинства, представители на читалищата и образователната мрежа в общината и кметове на населени места и кметски наместници. Всяко предложение на граждани и представителни групи е обработено в процеса на анализа и оформено в приоритетите за развитие на общината.

В рамките на проекта са изработени рекламно-информационни материали за популяризиране на проекта и привличане вниманието на гражданите.

След финализиране на проекта, финансиран по ОПАК, общественият контрол чрез измерими индикатори и активното участие на отделните групи от населението ще доведе до реализиране на ефективни общински политики в дългосрочен план и ще допринесе за постигане на стратегическата визия: ИХТИМАН – „зелена” община с устойчиво социално-икономическо развитие.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ