Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.07.2014]

XIX ДЪРЖАВНИ ИГРИ НА СПОРТИСТИТЕ ОТ МАЛКИТЕ СЕЛИЩA

На 04.07.2014 г. на стадиона в гр. Костенец се състоя тържествено откриване на ХІХ държавни игри на спортистите от малките селища. Тази година игрите се проведоха под патронажа на проф. Георги Мърков - олимпийски, световен и европейски шампион по борба. В надпреварата са взели участие 85 отбора от цялата страна с общо над 750 юноши и девойки, състезаващи се в девет вида спорт. Близо 20 години в основата на организацията и провеждането на прегледа на спорта за малките спортисти е със съдействието на Българската асоциация на спортистите от малките селища (БАСС).

В спортната зала на ОУ „Хр. Смирненски” в Момин проход в Държавните игри от 9 до 11.07.2014 г. участие взеха нашите волейболисти до 15 г. с треньор Петко Карабонев. Това са първи официални турнири и на двата отбора от деца, родени след 1 януари 1999 г. Момчетата завоюваха второто място като Марио Шиеков бе определен за най-добър разпределител, а Калоян Ботев, роден 2004 г., е най-перспективен състезател според съдийския състав. Момичетата заеха четвъртото място от осем отбора, като спечелиха купата за най-перспективен отбор.

Поздравяваме спортистите и техния треньор с успешното представяне и им желаем още много постижения, с които да се гордеем!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ