Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[16.07.2014]

КРЪГЛА МАСА НА ЦОП - СОФИЙСКА ОБЛАСТ

Под надслов „Предизвикателства пред ЦОП. Проблеми, добри практики, споделен опит“ на 15 юли 2014 г. в Център за обществена подкрепа (ЦОП) – Ихтиман се състоя работна среща във формат на Кръгла маса. Участие взеха Центрове за обществена подкрепа в София област – Драгоман, Пирдоп, Своге, Етрополе, Долна Баня, Ихтиман; експерти Костинброд; представители на Дирекции „Социално подпомагане“ и отдел „Закрила на детето“ на територията на София област (Сливница, Ботевград и Правец); представители на Регионална Дирекция „Социално подпомагане“ София-област и областните координатори по проект на АСП „Регионално планиране“.

Това беше една чудесна възможност да се разчупи работната среда и атмосфера; да се осъзнае колко красива и отговорна е работата на хората, заети със социална дейност.

Гостоприемството на домакините предразположи участниците да разгледат проблемните зони в работата в ЦОП, да споделят добри практики и рамкират нетипичните социални дейности предприемани в практиката им. Всеки представител имаше възможност свободно да сподели и дебатира своя опит, както и да почерпи допълнителен такъв в най-добрия интерес на потребителите на отделните Центрове. Целта, която първоначално беше поставена, а именно създаване на възможност за изкачване на стълбицата на професионализма, емпатията, ефективното партньорство и взаимодействие беше максимално постигната.

Участниците в кръглата маса споделиха своите добри впечатления от домакинството на ЦОП – Ихтиман, разискваните теми и отделното представяне. Изразено беше желание за нови срещи и организиране на форуми с цел създаването на традиция за по-добро и ползотворно сътрудничество.

Повече информация за домакините на Кръглата маса може да се открие на http://www.sonikstart.eu/, както и на http://ihtiman1.sonikstart.eu/ .

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ