Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[09.07.2014]

„АЙ КИ ЕС”ЩЕ РЕМОНТИРА ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ

Приключи обществената поръчка за възлагане на СМР по договор „Реконструкция и архитектурно-пространствено, художествено и парково оформление на Централна градска част – гр. Ихтиман”. Отпуснатите средства от Държавен фонд „Земеделие” за изпълнение на проекта са по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони ( ЕЗФРСР). От явилите на конкурс пет фирми, на първо място бе класирана „Ай Ки Ес” - София.

Кметът на Община Ихтиман г-н Калоян Илиев и г-н Янко Янков, изпълнителен директор на избраната фирма, положиха подписите си под документите днес. Следва процедурата по възлагане на СМР да бъде представена на фонд „Земеделие” за последващ контрол.

„Надяваме се до края на месец юли контролът да бъде извършен и да стартират строително-монтажните работи, като срок за приключването им е 15.06.2015 г.” – сподели зам.-кметът инж. Тони Кацаров.

Пространството от кв. 191 по плана на град Ихтиман с площ 15,5 дка е между ул. „Гурко”, бул. „Димитър Попов”, сградния фонд по ул. „Цар Освободител” и ул. „Полк. Борис Дрангов”. Ще се реконструират площадните пространства и алейната мрежа. Предвидени са настилки, зелени площи и водни ефекти, обединени в цялостно архитектурно-пространствено, художествено и парково оформление. Ще бъдат спазени и изискванията за достъпна среда на населението, включително на хората с увреждания и оформени две нови детски площадки за игра с различни съоръжения. Парковото осветление ще бъде със соларни осветителни тела. Отчетени са наличните теренни дадености на площадното пространство, както и вече реализираните алеи и паркови елементи.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ