Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[20.06.2014]

МЛАДЕЖКИЯТ СЪВЕТ ЩЕ БЪДЕ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ

На втората си среща младите хора от Ихтиман избраха име на сдружението – „Център за бъдещо развитие”. Имат вече и ръководни органи, избрани чрез гласуване. Управителният съвет е в състав от седем човека. Светослав Пашунов е председател, а Иван Лазаров - зам.-председател.

Контролният съвет се състои от трима души.

Предстои оформяне на документи и регистрация.

Припомняме. На 12 юни 2014 г. петнайсет амбициозни млади хора до 35 годишна възраст от гр. Ихтиман учредиха Младежки съвет – Ихтиман. Новата структура ще обединява младите хора на територията на общината и извън нея като защитава техните права и развива техните интереси. С финансовата подкрепа на общинското ръководство Младежкият съвет ще бъде регистриран като неправителствена организация, която ще има възможност да формира собствена философия и да работи по проблемите на младите хора чрез различни инициативи и проекти. Целта на новата структура е да си взаимодейства с местната власт в процеса на вземане на решения и да работи за развитието на общината като налага младежка политика за подобряване стандарта на живот в общината. Организацията ще работи като паралелна структура на Общински съвет – Ихтиман с няколко Постоянни комисии по различни направления като: Младежка заетост, Предприемачество и нови технологии; Образование, обучение, култура и религия; Евроинтеграция, проекти, програми, мобилност; Здраве – превенция, спорт, екология, туризъм; Гражданско общество.

Членове на Младежкия съвет могат да бъдат както млади хора физически лица, така и представители на училищата, спортните клубове, клубовете по интереси, младежки неправителствени организации, младежките структури на политическите партии и др. Младежите ще си създадат „собствена територия”, в предоставено от Община Ихтиман помещение, където ще могат да дискутират проблеми и да търсят решения.

Инициативата изцяло е подкрепена от общинското ръководство и създаването й е провокирано по дейност от проект ”Въвеждане на механизми за мониторинг и контрол в Община Ихтиман и стимулиране участието на гражданите в планирането на общински политики за развитие”, финансиран от Оперативна програма Административен капацитет.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ