Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[12.06.2014]

СЪЗДАДЕН БЕ МЛАДЕЖКИ СЪВЕТ В ИХТИМАН

Проектът „Въвеждане на механизми за мониторинг и контрол в Община Ихтиман и стимулиране участието на гражданите в планиране на общинските политики за развитие”, финансиран от ОПАК, предвижда създаване на нова организация с насоченост „стимулиране на гражданското участие”, защото времето изисква и иновативни подходи. Повечето от дейностите са нови за Община Ихтиман и ще дадат възможност на много хора да участват в процеси, които не са правени публично с широкото участие на гражданите.

В рамките на т. нар. Дейност 7 по проекта бе създадена паралелна структура на Общински съвет –Ихтиман, наречена Младежки съвет. Тя ще има съвещателен глас в решаването на важни за развитието на общината проблеми. Младежкият съвет ще бъде обособен като неформална структура със собствен Устав и в нея могат да вземат участие представители на младежки организации, училища и лица до 35 годишна възраст.

Срещата бе открита от зам.-кмета на Община Ихтиман г-н Георги Илиев, който изрази готовността на общинското ръководство да подпомага младите хора, обединени от желанието да участват активно в обществените процеси. Той сподели, че г-н Калоян Илиев, кмет на общината, е готов да подкрепи добрите идеи и развитието на структурата. Гжа Беатриче Търнаджийска, ръководител на проекта, пожела успешна работа на събралите се младежи. И наистина – те учредиха Младежки съвет – Ихтиман и уговориха своя втора среща.

Целта на дейността е да се стимулират на територията на региона младите хора от ранна възраст и да се възпита отговорно отношение към местното управление. Необременения поглед на младите хора ще влее свежи идеи за реализиране на конкректни проекти и дългосрочно устойчиво развитие.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ