Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[05.06.2014]

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ДО Г-Н КАЛОЯН ИЛИЕВ, КМЕТ НА ОБЩИНА ИХТИМАН

Уважаеми г-н Кмете,

Искам да изкажа благодарност към Вас като кмет на град Ихтиман, че не само мен устно и писмено уведомихте, но и останалите мои колеги пчелари в района на гр. Ихтиман, че се провежда пръскане с отровни препарати в определени дни, определени места и кои райони.

Аз съм пчелар от 1959 година на миналия XX век и за първи път ми се случва да получа такова съобщение – голяма изненада.

През 1972 год. на миналия век, ТКЗС гр. Ихтиман с наш самолет за пръскане с отровни препарати, аз пострадах много сериозно, както и мои колеги пет души пчелари с 50 пчелни семейства с 50-80 % мор на пчелните семейства, без някой да ни е уведомил и предупредил.

Това беше най-голямото престъпление към нас, пчеларите. Страшен мор на пчелите! Гробна тишина. Природата и тя немееше пред това убийство. Пред всеки кошер куп пчели, мъртви и полуживи. Вътре в кошерите също, с телата си затворили входа… Не е за описание, а пчелите в такъв апогей на развитие достигат до 50-60 хиляди, нещо непознато за някои, но в действителност съществува. Пчелата – същество дар на вселената от хилядолетия,дар открит от човека.

Пчелата остава за човека източник на ценни продукти като мед, прополис, пчелно млечице, пчелна отрова и восък, които са на разположение в пчеларските магазини и аптеки. Нека всеки да помисли и да се отнасяме с нужно внимание към това малко трудолюбиво същество, което заедно с хората живее и се труди в заобикалящата ни природа. С това се обръщам към Вас и Ви желая здраве и както се обръщате с внимание към хората, бъдете така и към заобикалящата ни природа – флора и фауна.

С уважение от пчеларското семейство Паргови

04.06.2014 г.

Гр. Ихтиман

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ