Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[31.05.2014]

ВНИМАНИЕ: "ЖЕНСКО ЦАРСТВО" !

"...Довечерашното представление вълнуваше от много дни обществото. То го очакваше нетърпеливо като някое голямо събитие, което щеше да внесе приятно разнообразие в монотонния живот на Бяла черква. Всичко се тъкмеше да иде на театъра..." Така в "Под игото" Вазов говори за големия интерес, с който българският зрител посреща театралните представления през 70-те години на XIX век.

Живеем в други времена, но дали сме по-различни?

Какво може да се случи, ако жените вземат в ръцете си цялата власт, която до този момент е принадлежала на мъжете? Женско царство, в което нежният пол управлява, а мъжете поемат грижата за домакинството и децата. Обратът настъпва, когато кметицата се влюбва в младия Стоян. Той е отдал сърцето си на Райна. Влюбената двойка решава да избяга, а побеснялата кметица осъжда на смърт мъжа си и бащата на Стоян, обвинявайки ги в заговор. Дали ще успеят Стоян и Райна да защитят любовта си?

Фестивалът "Майски дни на изкуствата" наистина успя да ни "извади" навън, да "видим" и да "чуем" нещо стойностно, нещо различно от нашите собствени рамки...

Режисьорът Ромео Метанов успя да предаде мъдростта на вековете чрез завладяваща история с хумористично намигване към публиката и по свой начин. Актьорският състав, който вече познаваме и новите участници ни предложиха изключително позитивен заряд. Доказателството - аплодисментите и усмивките на зрителите, за които салона се оказа тесен! Никой не бързаше да си тръгне - след края на представлението продължаваше да се чува смехът на развълнувани хора и реплики от постановката. Ако не сте гледали "Женско царство" снощи - пропуснали сте!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ