Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[23.05.2014]

ДЕНЯТ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ЦЕНТЪРА ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА

„Център за обществена подкрепа (ЦОП)” – Ихтиман предоставя социални услуги, които включват социална работа, психолого-педагогическо консултиране и подкрепа, насочени към деца от 0 до 18 години в риск и техните семейства от общността. Извършва обучение на кандидати за приемни семейства и осиновители. Провежда информационни кампании във връзка с програмите, разработени от Центъра и от значение за местната общност.

Основната цел на Центъра е да подобри качеството на живот на децата в семейната и социална среда, като предостави качествени социални услуги, които да отговарят на потребностите и да са достъпни за всяко дете в риск и неговото семейство. Основните принципи в работата се основават на зачитане достойнството на личността, гарантиране на най-добрия интерес на детето, работа в екип и междуинституционално сътрудничество” – така се представят те самите.

Днес, в деня на отворените врати, бяхме там. Разгледахме изложбата от колажи "Трафик на хора" изготвена в ЦОП - Дупница. Разговаряхме с деца и преподаватели, сближихме се и с гостите от ЦНСТ – Карлово. Атмосферата бе напълно приятелска! Тържеството започна с приветствени думи от г-жа Красимира Василева, ръководител-педагог. Г-жа Офелия Кънева, от „Соник Старт”, които управляват социалните услуги в ЦОП – Ихтиман, се обърна към всички, като в изказването си тя подчерта професионализмът и високите резултати на екипа тук. За радост най-вече на децата, в двора бе засадено дърво по случай четвъртия рожден ден на Центъра!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ