Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[26.05.2014]

ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА - 24 МАЙ

В празничната майска утрин радостното вълнение бе част от емоциите, съпътстващи този светъл ден. Кметът на Община Ихтиман бе в СОУ „Христо Ботев”, където в двора на училището за тържеството се бяха събрали родители, учители и ученици. Освен да отбележат деня на нашата писменост и българската култура, абитуриентите показаха уважението си към преподавателите, които през годините са били до тях и са ги изградили като личности.

Към всички присъстващи се обърна г-н Калоян Илиев: „ На вас, ученици и абитуриенти, желая с много упоритост да превземате стръмните върхове на науката, да бъдете непримирими врагове на невежеството, за да откриете многообразието на света, за да бъдете господари на живота си и на утрешния ден! Учете се неуморно, с благодарност към своите учители и с отговорността за бъдещето на България…

Уважаеми учители, вие сте избрали отговорната мисия на просветители. Поздравявам ви за всеотдайния труд да обучавате и възпитавате достойни, грамотни и одухотворени българи, такива, от които страната ни има нужда в момента! Във вашите ръце е съдбата на младите хора. Пожелавам ви достатъчно сили и здраве, достатъчно вдъхновение и любов, достатъчно удовлетворение и ентусиазъм, за да продължавате да водите учениците по нелекия път на знанието и духовността!”

Дефиле-парадът на училищата по главната улица бе наблюдаван с интерес от граждани и гости на града. На откритата сцена на Централния площад кметът на Община Ихтиман награди с почетни грамоти за заслуги и принос в образователната и възпитателната дейност следните учители, директори и библиотечни работници: Христина Георгиева, Петко Карабонев, Нина Ценева, Ренета Маринкова, Рубинка Караджова, Ирина Костова, Цветанка Милчева, Надя Дойчева, Маргарита Коприварова, Ваня Кобиларова, Йорданка Медарова, Даниела Вакарелска, Емилия Атанасова.

Празничният ден продължи с концерт, в който на сцената се представиха детските градини „Гьончо Белев”, „Радост” и „Здравец”. Програми бяха подготвили и от училищата „Димчо Дебелянов”, Кирил и Методий”, „Христо Ботев” и „Васил Левски”. Участие взеха талантите на Общински детски комплекс и читалище „Слънце”.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ