Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.05.2014]

КМЕТОВЕ ПОСЕТИХА ОБЕКТИ В РЕМОНТ

На улиците „Еледжик” и „Парчевич” през 2005 г. са сменени бордюри и асфалтови настилки, но те остават недовършени. Тротоарните ивици са с натрошени плочки, обрасли с треви. Включени при актуализация в Капиталовата програма на Община Ихтиман, от началото на седмицата започна работа по доизграждането и възстановяването на части от тях.

Кметът г-н Калоян Илиев, заедно с инж. Тони Кацаров, зам.-кмет по строителството, днес посетиха обектите, на които се извършват ремонтните дейности. Те разговаряха с граждани, живеещи в домовете, чиито тротоари се правят. Разговаряха и с работниците, които са местни хора, въпреки, че фирмата изпълнител е „Пътинженеринг” ЕООД, гр. Пловдив, спечелила конкурс. Общо 2 820 кв. м тротоари е предвидено да бъдат направени на двете улици.

За сметка на Община Ихтиман и със съдействието на ВиК - Ихтиман започна подмяна на водопроводната инсталация в града. Изпълнението на дейностите в момента е на отсечка при жилищните блокове на ул. „Цар Освободител” 205 и градинката. Ще бъде подменена и нарушената улична настилка след приключване на ремонтните работи.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ