Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[19.03.2014]

ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН „РОЛЯТА НА ГРАЖДАНИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИНА ИХТИМАН”

По проект „Въвеждане на механизми за мониторинг и контрол в Община Ихтиман и стимулиране участието на гражданите в планирането на общински политики за развитие”, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет” днес бе проведен информационен ден „Ролята на гражданите в управлението на община Ихтиман”.

Срещата откри г-н Тони Кацаров, зам.-кмет на Община Ихтиман, като подчерта важността на активното участие на гражданите за разработване на стратегически документи за развитие на Община Ихтиман в периода 2014 – 2020 г., разработване и внедряване на механизми за мониторинг и контрол, потенциала на развитие на общината и на изпълнението на общинските политики.

Проектът бе представен от г-жа Елена Косева, консултант и представител на фирмата-изпълнител. За правата на гражданите и активното им участие в местното самоуправление говори г-н Калоян Методиев, доктор по политически науки и преподавател.

Резултатите от „управление в екип” между администрацията, бизнеса и гражданите и добрите практики в своята работа сподели г-н Мирослав Семов, кмет на Община Дряново в периода 1999-2003 г.

Общата цел на проекта „Въвеждане на механизми за мониторинг и контрол в Община Ихтиман и стимулиране участието на гражданите в планирането на общински политики за развитие” е „Ефективно местно управление, ориентирано към потребностите на населението, с широко участие на гражданите”.

След финализирането му се очаква „отваряне” на администрацията към потребностите на населението и широко гражданско участие в местното управление, което е гаранция за прозрачност и постигане на добри резултати в краткосрочен и дългосрочен план.

Целевите групи на проекта са две - населението на Община Ихтиман с неговите структури като гражданско общество и служителите на Общинска администрация - Ихтиман като изпълнители на местните политики за развитие.

По време на събитието бяха изказани редица предложения и споделени мисли за бъдещата съвместна работа.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ