Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[01.03.2014]

ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ

Община Ихтиман и Народно читалище „Слънце" организираха концерт, посветен на Националния празник на България, който се проведе снощи в големия салон. Пред сградата Градски духов оркестър с изпълнения на патриотични песни посрещнаха зрители от различни възрасти. Залата бе препълнена. Откриването на празничния концерт бе с барабанен марш и на сцената се качиха знаменосци, облечени с народни носии. Химнът на Република България изправи всички на крака, след което водещите дадоха думата на г-н Калоян Илиев, кмет на Община Ихтиман. В приветствието си той се обърна към присъстващите:

„Уважаеми съграждани!

Благодаря ви, че тази вечер сте тук, за да честваме Националния празник на Република България – трети март!

Преди 136 години България възкръсна от пепелта. На трети март 1878 година се роди Третата българска държава, поела по пътя на свободата и независимостта.

На тази дата, освен радостта от дълго жадуваната свобода, празнуваме и сбъднатото дело на българските революционери. На тази дата отдаваме почит и на хилядите войници, загинали по бойните ни полета – руснаци, финландци, румънци и представители от други народи. На тази дата почитаме паметта на загиналите български опълченци, заплатили с пролятата си кръв свободата на народа ни.

Всички, които паднаха за свободата на България остават безсмъртни…

Със своята значимост този ден обединява всички българи – за да помним славната история и да браним нашата Родина…

В навечерието на Националния празник пожелавам на жителите на Община Ихтиман здраве, дълголетие и успехи в личния и професионален живот.

Честит празник!”

Г-н Калоян Илиев отправи покана за участие в празничното шествие до местността „Кръста”, което ще започне на трети март, понеделник в 11:00 ч. пред сградата на общината. Там ще бъде осветен нов паметник и ще бъдат поднесени венци и цветя по случай Националния празник на България.

Свое стихотворение от сцената рецитира ученичката Гергана Чолакова. Дамска вокална група „Средногорка” изпълни песни, след което на сцената се изявиха и малките певици от Детска вокална група „Слънчице”. Ритмични танци видяхме в изпълнение на момичетата от групата „Модерни танци”. Дамите от Вокална група „Солей”, завърнали се преди няколко дни от Виена, снощи пяха и на наша сцена. Мажоретките от СОУ „Христо Ботев” също бяха подготвили своя програма. Детска вокална група „Звънче” и групата за автентичен фолклор бяха последвани от младата солистка Валентина Кацарова и Ансамбъл „Слънце”. Всички танцьори излязоха за финала на празничния концерт с развети национални знамена под бурните ръкопляскания на публиката.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ