Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.02.2014]

ОБУЧЕНИЕ НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОБЩИНА ИХТИМАН С ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ ИПА

Двудневено обучение бе проведено за служители на общинска администрация по проект „Повишаване на професионалната квалификация на служителите в общинска администрация - гр. Ихтиман - гаранция за професионализъм и развитие”, по договор с рег. №А12-22-189/04.04.2013 год. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОПАК, съфинансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд по приоритетна ос 2 „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация”, бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-07.

По време на обучението, на 11 и 12 февруари т. г. в зала на резиденция „Бояна” в София, участниците придобиха „Практически умения за ефективни комуникации” с помощта на преподаватели от Института по публична администрация. Запознаха се с техники за преодоляване на комуникативните бариери и прилагане на обратна връзка, повишаваща разбирането на клиенти и колеги, начините за ефективната комуникация, техники за усъвършенстването й и други похвати за успешно и ползотворно общуване.

След проведеното обучение всеки един от участниците получи сертификат.

За изпълнението на общата цел на проекта, обучението „Практически умения за ефективни комуникации” ще допринесе за изпълнението и на формулираните специфични цели:

- Повишаване на квалификацията на служителите в администрацията на общинско ниво чрез обучение;

- Подобряване на ефективността на работата и повишаване капацитета и компетентността на управляващите и експертни общински служители за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията;

- Повишаване на капацитета на служителите в общинската администрация за предоставяне на по-качествени и по-прозрачни административни услуги на гражданите и бизнеса.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ