Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.01.2014]

ПРОЕКТЪТ „ДА ЖИВЕЕМ „ЗЕЛЕНО” ЗАВЪРШИ

Като част от последните дейности, провеждани по международния проект 2007CB16IPO006 – 2011 – 2 -151 „Да живеем „зелено”: Възпитаване на културата за опазване на околната среда в двата трансгранични района Ихтиман и Палилула”/„LIVING “GREEN”: Capacity Building in Environmental Protection in the CBC region”, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Сърбия ( Cross - Border Programme IPA ), изпълняван от Община Ихтиман в партньорство с Община Палилула, Ниш, Република Сърбия, делегация от Община Ихтиман посети гр. Палилула на 21.01.2014 г. Заедно с г-н Калоян Илиев, инж. Тони Кацаров, екипа за управление на проекта, бяха и шест ученика от СОУ „Христо Ботев”, с ментор г-жа Галя Вукова.

В залата на Нишкия културен център се проведе еднодневно събитие. По този повод участниците и организаторите на проекта, в присъствието на г-н Атанас Кръстин , генерален консул на Република България в Ниш , кмета на Община Ихтиман - г-н Калоян Илиев и кмета на Община Палилула – г-н Бобан Джунич бе организиран „Ден на околната среда” с промоция - изложба на рекламни материали по проекта и изпълнение на фолклорен ансамбъл „Бранко”.

"Надявам се да променим нагласите на младите хора, за да се вземе под внимание опазването на околната среда, защото, както знаем, екологията е едно от най-важните неща в развитието на едно общество. Ние знаем, че нашите колеги от Палилула са имали проблеми с незаконните сметища, които обременяват бюджета на града, като тези пари могат да бъдат използвани за други цели" - каза кметът Калоян Илиев и допълни, че очаква отличното сътрудничество с ръководството на Палилула да продължи и в бъдеще.

След заключителната конференция на проекта, организирана за представители на медиите, програмата продължи с прожекция на документални филми и видеоклипове на околната среда от програмата „Media” на екологичната мрежа на Сърбия „Eкополис”, Международен фолклорен фестивал „Екополисфест” и подписване на договор за сътрудничество за изграждане на капацитет за опазване на околната среда в региона.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ