Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[24.12.2013]

КОЛЕДА В ОДЗ "ГЬОНЧО БЕЛЕВ"

Изминалата 2013 година бе благодатна за децата и педагогическия колектив при ОДЗ "Гьончо Белев" град Ихтиман. С работа по проекти, финансирани от различни институции, е обогатена значително дидактичната база. Детските учителки вече разнообразяват учебно-възпитателния процес с мултимедия, интерактивна дъска, лаптопи, озвучителна система и други пособия по образователните направления.

През месец декември 2013 година по проект "Заедно учим, заедно творим", финансиран от Център за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства, в ОДЗ "Гьончо Белев" се проведе семинарно обучение на педагогически специалисти от град Ихтиман. Господин Лало Каменов анализира "Социокултурните компетентности на учителя" и "Билингвиални технологии на взаимодействие с децата в интеркултурна среда". Чрез теоретични лекции и интерактивни занимания участниците надградиха знанията си за етнопедагогически и етнопсихологически модели на взаимодействие с децата от предучилищна възраст и начално училище.

На 20.12.2013 година по същия проект се проведе Коледно тържество "Заедно в Коледната нощ". Пет и шест годишните деца пресъздадоха традициите на Бъдни вечер и коледуването пред своите родители и гости на детското заведение, между които господин Георги Илиев - зам.-кмет на община Ихтиман и госпожа Валентина Петрова - главен експерт по образование в община Ихтиман. Красивите носии и костюми, закупени със средства от вече цитирания проект, допълнително повишиха празничното настроение на всички присъстващи. Дядо Коледа изненада децата с многобройни подаръци и лакомства.

Текст и снимки:

Педагогически екип при ОДЗ "Гьончо Белев"

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ