Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.12.2013]

КРЪГЛА МАСА „ЗЕЛЕНИ” ИНВЕСТИЦИИ И НОВИ ТЕХНОЛОГИИ В БИЗНЕСА”

За втори път в града ни се проведе кръгла маса във връзка с проекта между Община Ихтиман и Община Палилула „Да живеем „зелено” - Възпитаване на култура за опазване на околната среда в двата трансгранични района Ихтиман и Палилула” по Приоритетна ос 2: Подобряване на капацитета за съвместно планиране, решаване на проблеми и развитие, Интервенция 2.2: Устойчиво развитие чрез ефективно използване на регионалните ресурси.

Днес в залата на голф игрище "Еър София" кметът г-н Калоян Илиев посрещна гостите от Сърбия, водени от колегата му г-н Бобан Джунич. Двамата градоначалници откриха срещата, която протече под формата на презентации и дискусии по темата.

С информационен блок „Дребен бизнес и екология”, включващо подтемите за инвестиции и финансиране, добри практики в България, Сърбия и по света, представен от г-н Антон Вълков, започна работната среща. За „Зелени” инвестиции и нови технологии в бизнеса” говори по-късно г-н Пламен Лазаров.

Представители на бизнеса от сръбска и от наша страна споделиха свои проблеми и идеи. Изводът е, че са нужни съвместни широкомащабни кампании и дейности, свързани с опазването на околната среда, насочени към деца, местно население и бизнес чрез провеждане на подобни събития за това „защо и как да опазваме околната среда” с оглед предотвратяване на замърсявания, спестяване на енергия и др.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ