Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[01.10.2013]

ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА ПО НОВ ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ИХТИМАН

Община Ихтиман започна да работи по проект „Повишаване на професионалната квалификация на служителите в общинска администрация-гр.Ихтиман-гаранция за професионализъм и развитие”Договор А12-22-189/04.04.2013 г. Приоритетна ос ІІ. „Управление на човешките ресурси” Подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация”.

Днес бе проведена пресконференция, на която проектът бе представен от г-н Петър Янински. Той говори за целите, дейностите и търсените резултати.

Общата цел е „Повишаване на квалификацията на служителите в общинска администрация- гр. Ихтиман за по добро управление на човешките ресурси”. Като специфични цели бяха посочени

- Повишаване на квалификацията на служителите в администрацията на общинско ниво чрез обучение;

- Подобряване на ефективността на работата и повишаване капацитета и компетентността на управляващите и експертни общински служители за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията;

- Повишаване на квалификацията на служителите в администрацията на общинско ниво чрез обучение;

- Повишаване на капацитета на служителите в общинската администрация за предоставяне на по-качествени и по-прозрачни административни услуги на гражданите и бизнеса Повишаване на капацитета на служителите в общинската администрация за предоставяне на по-качествени и по-прозрачни административни услуги на гражданите и бизнеса.

Предвидени са дейностите:

- Повишена квалификация на 60 служителя от общинска администрация Ихтиман;

- Осъществено обучение за 10 служителя в областта на Практически умения за ефективни комуникации. С номер ЕФ-8, от каталог 2013г. на ИПА;

- Осъществено обучение за 10 служителя в областта на Управление на промяната, времето и стреса с номер ЧР-5, от каталог 2013г. на ИПА;

- Проведено специализирано обучение за „Софтуер за работа със специализирани системи - кадастър, имоти, наеми, каса, електронно деловодство” за 7 служителя;

- Проведено специализирано обучение за „Машинопис” – за 20 служителя;

- Проведено специализирано обучение за „Умения за работа в екип, делова комуникация и етика за 40 служителя;

- Проведено специализирано обучение за „Специализирано обучение за преминаване от MS Офис 2003 към използване на MS Офис 2010 - Електронен стандартизиран курс, заедно с осигурена сертифицирана електронна платформа за управление и отчитане на електронно обучение” за 18 служителя.

Проектът „Повишаване на професионалната квалификация на служителите в общинска администрация-гр.Ихтиман-гаранция за професионализъм и развитие” ще допринесе за:

Повишаване капацитета на общинска администрация чрез изпълнение на дейностите по проекта е изцяло насочен към постигане на по-високо ниво на ефективност на работата на служителите на Община Ихтиман. Знанията и уменията на служителите следва да се развиват чрез повишаване на образователното равнище или продължаващо обучение.

Повишеният капацитет за работа, както и създадените предпоставки за привличане и задържане на мотивирани и качествени служители на работа в общинска администрация, ще допринесат за подобряване на организационната култура на служителите и осигуряване по-добро административно обслужване на потребителите.

Постигането на предвидените резултати от проекта ще допринесат за подобряване на професионалната компетентност и повишаване на квалификацията на служителите в община Ихтиман с цел адекватно развитие на качествени и насочени към потребителя комплексни административни услуги.

Стойността на проекта е 63 780 лв. по бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-07, а продължителността - 12 месеца.

Екипът, който работи по проекта се състои от: Петър Янински, ръководител; Юлия Атанасова, координатор; Веселка Пелтекова, счетоводител и Цветелина Герова, технически сътрудник.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ