Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[16.11.2013]

ОТЧЕТ НА Г-Н КАЛОЯН ИЛИЕВ, КМЕТ НА ОБЩИНА ИХТИМАН

„Уважаеми съграждани, на 9 ноември се навършиха две години от мандата ми като кмет на Община Ихтиман. Един от аспектите в предизборната ми програма беше, че в края на всяка година от управлението ми ще давам отчет за свършеното през този период” – с тези уводни думи започна г-н Калоян Илиев обръщението си към гражданите, събрали се в малкия салон на читалище „Слънце”.

„За периода м.11.2012 - м.11.2013 ръководството на Община Ихтиман успя да приключи бюджетната година успешно, без задължения и с преходен остатък в размер на 717 584 лв. В сроковете, указани в ЗДБРБ, беше приет бюджета на общината за 2013 г. в размер на 11 582 599 лв. в т.ч. - приходи с държавен характер 6 183 447 лв. и приходи с общински характер 5 399 152 лв. Основната задача на този бюджет беше да се осигурят необходимите финансови средства за нормалното функциониране на всички публични услуги предоставени от общината на населението.

От капиталовите разходи като приоритет на общинското ръководство беше подобряването на водоснабдяването на селата от Община Ихтиман… Основните усилия на ръководството са насочени и към успешното реализиране и приключване на спечелените проекти по различни оперативни програми…”

Бяха посочени положителните резултати и трудностите пред Общинско горско предприятие.

Кметът цитира конкретни цифри, свързани със здравеопазването, социалната политика на Общината за програми по заетостта, спорт, пенсионерски клубове. Разгледани бяха секторите образование и култура. Той направи съпоставка с предишния период, като анализира реалното състояние и бъдещите възможности за активна работа.

Г-н К. Илиев подчерта, че тази година отново бе защитен стандарта за качество в административното обслужване ISO 9001-2008. Работи механизъм за следене изпълнението на изискванията на клиента още от заявлението, има единни правила за работа, ясни отговорности и разписани инструкции за това кое, как и от кого да се извършва.

Кметът на Община Ихтиман изказа своята искрена благодарност към екипа, с който работи вече втора година. Увери присъстващите, че разчита на всеки един, за да е още по-ползотворна предстоящата.

В края на срещата бяха зададени и въпроси от граждани, на които общинското ръководство отговори и ще реагира според възможностите по поставените проблеми.

* Текстът на отчета ще бъде публикуван в печатното Информационно издание "Ихтиман", което ще бъде качено и тук.

Линк:

http://www.ihtiman-obshtina.com/files/info_files/broi%2048.pdf

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ