Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[08.10.2013]

ДВЕ МЕЖДУНАРОДНИ ИЗЛОЖБИ

В рамките на проект „Да живеем „зелено” - Възпитаване на култура за опазване на околната среда в двата трансгранични района Ихтиман и Палилула”, финансиран по Втора покана на Програма за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия бе проведен конкурс на тема „ДА ЖИВЕЕМ ЗЕЛЕНО”.

Конкурсът бе в направления за най-добро есе, най-добра рисунка, най-добра снимка под надслов „Да живеем зелено” и най-полезен и ефектен предмет, направен от естествени материали на тема „Природата в нашия живот”. Творбите на желаещите да участват млади хора бяха разгледани в 5 възрастови категории - до 7 годишна възраст, от 8 до 11 годишна възраст, от 12 до 15 годишна възраст, от 16 до 18 годишна възраст и от 19 до 25 годишна възраст.

По този повод бяха организирани изложби на най-добрите творби на българските и сръбските участници.

На 1 октомври 2013 г. екип за управление на проекта от страна на Община Ихтиман посети гр. Палилула, Ниш за участие в международна изложба, открита от г-н Бобан Джунич , кмет на Община Палилула. Седмица по-късно изложбата бе преместена в гр. Ихтиман. Събитието бе открито от г-н Георги Илиев, зам.-кмет на общината.

Най-добре представилите се участници получиха признание под формата на книги, игри и други предметни награди, осигурени от административното ръководство на Община Ихтиман. Изложбата бе посетена и от представители на сръбската община – партньор по проекта.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ