Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[31.10.2013]

НОВ ПРОЕКТ В ПГ „В. ЛЕВСКИ”

„КРОЯЧНАТА НА БЪДЕЩАТА ПРОФЕСИЯ”

ПГ „Васил Левски” започва да работи по проект към Министерство на образованието, младежта и науката, схема BG051PO001-4.3.05

„Развитие на професионалното образование и обучение в сътрудничество с работодателите” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Основната цел на "Кроячната на бъдещата професия” е подобряване на връзката между професионалното образование и реалния бизнес сектор чрез създаване на Образователен парк за обучение на практически подготвени и конкурентно способни ученици.

Целевата група, включена в проекта са 84 ученика от специалностите: „Производство на облекло от текстил” и „Конструиране, моделиране на облекло от текстил” от дневна, вечерна и самостоятелна форма на обучение.

Реализирането на проекта се изразява в оборудването на една съвременна зaла с професионални машини и съоръжения, които да обособят Образователен център за допълнително обучение на ученици Актуализирането на Образователния парк и подобряване на материалната база в училището ще стимулира повече ученици да изберат професионално развитие в подотрасъла „шивашка промишленост”.

Ръководител на проекта е инж. Гергана Йорданова, директор на учебното заведение.

Стойността на проекта е 100 111 лева. Времето за изпълнение - 12 месеца.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013», съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ