Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[23.10.2013]

ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ НА ИХТИМАН ЩЕ БЪДЕ ОБНОВЕНА

Днес г-н Калоян Илиев, кмет на Община Ихтиман подписа в София договор с Държавен фонд „Земеделие” за изпълнение на проекта „Реконструкция и архитектурно-пространствено, художествено и парково оформление на централна градска част на гр. Ихтиман”

Отпуснатите средства са по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони ( ЕЗФРСР). Одобрената безвъзмездна финансова помощ е един милион осемстотин осемдесет и три хиляди сто тридесет и осем лева, представляващи 100 % от целия размер на одобрената инвестиция. Община Ихтиман, от своя страна, се задължава да извърши одобрената инвестиция най-късно до средата на месец юли 2015 г.

Обхватът на проекта включва пространството от кв. 191 по плана на град Ихтиман с площ 15,5 дка (без частните и жилищни терени), разположено между ул. „Гурко” от изток, бул. „Димитър Попов” от север, сградния фонд по ул. „Цар Освободител” и от юг - ул. „Полк. Борис Дрангов”. Проектът предвижда реконструкция на площадните пространства, алейна мрежа, настилки, зелени площи и водни ефекти, обединени в цялостно архитектурно-пространствено, художествено и парково оформление. Ще бъдат спазени и изискванията за достъпна среда на населението, включително на хората с увреждания. Предвидени са и две нови детски площадки за игра с различни съоръжения. Новият тип парково осветление ще бъде със соларни осветителни тела.

Одобреният инвестиционен проект набляга на традицията, функционалността, естетичността и икономическата целесъобразност. Отчетени са наличните теренни дадености на площадното пространство, както и реализираните алеи и паркови елементи.

Добрата новина събра екипа на г-н Калоян Илиев и вече бяха обсъдени първите стъпки от реализирането на още един от одобрените проекти с грижа към хората от община Ихтиман.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ