Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.10.2013]

ОБНОВЕНАТА ЦДГ „СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ” ОТВОРИ ВРАТИ

С „Добре дошли!” г-жа Цветанка Нешева, директор на Целодневна детска градина „Слънчеви лъчи” във Вакарел приветства официални гости, родители и деца при откриването на реновираното детско заведение.

Депутатът от ГЕРБ г-н Владислав Горанов, г-жа Галя Георгиева, кмет на Община Елин Пелин, г-н Калоян Илиев, кмет на Община Ихтиман и зам.-кметовете инж. Тони Кацаров и г-н Георги Илиев, г-жа Валентина Петрова, експерт „Образование и здравеопазване” в общината разгледаха сградата и оцениха наистина новия облик на детската градина. В присъствието и на г-н Росен Зашев, кмет на Вакарел, г-жа Татяна Йовчева, директор на ОУ „Христо Смирненски” – Вакарел, отец Григорий прочете благослов за здраве. Кметът на Община Ихтиман г-н Калоян Илиев преряза лентата и пожела много бъдещи успехи. Децата от предучилищната група поздравиха всички присъстващи с кратка програма.

И докато родители и гости разговаряха в неформална обстановка, малчуганите се забавляваха с представлението на бате Ники!

Одобреният проект, разработен от Община Ихтиман за Енергийна ефективност на ЦДГ „Слънчеви лъчи”, с. Вакарел, е на стойност 64 635, 84 евро. Проектът се изпълнява в съответствие с Плана за действие за устойчиво енергийно развитие за периода 2011 - 2020 г. и на постигане на стратегическата визия на Община Ихтиман до 2020 г. за намаляване на въглеродните емисии и намаляване на енергопотреблението. Основните извършени дейности, чрез които ще бъдат постигнати конкретните резултати в изпълнение на горепосочените цели, са следните: топлоизолиране на външни стени, на покрив и на под; подмяна на неефективна дограма, на системата за топлоснабдяване и на отоплителната инсталация. Освен средствата, получени по проекта от фонд „Козлодуй”, Община Ихтиман задели сумата 25 000 лв от целевата субсидия за капиталови разходи, предвидени за 2013 година. Ремонтирани са вътрешните помещения – занимални и спални на двете групи, подовите настилки, стени и тавани, извършен е и ремонт на кухненски блок и други сервизни помещения.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ