Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[19.10.2013]

СОФИЙСКИ МАРАТОН 2013 С УЧАСТИЕ НА ИХТИМАНСКИ ЛЕКОАТЛЕТИ

В тридесетото издание на Софийския маратон, който се проведе на 6 октомври под егидата на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, взеха участие над 2 600 състезатели от 19 държави.

Гости на откриването бяха председателят на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова и вицепрезидента на БФВ Любо Ганев.

250 атлети участваха на класическата дистанция - 42,155км. Останалите бягаха на 6 км, 18 км, както и масовия пробег на 3 км.

Стартът бе даден лично от Мариана Георгиева, министър на младежта и спорта.

В състезанието взеха участие и лекоатлети от ЛК "Маратон" - Ихтиман: Даниел Йорданов, Денис Гърков, Христо Попов с треньор Цвета Минкина. Тримата се състезаваха на 3 км - масов пробег, бягаха с добро темпо в най-многобройната група и се класираха сред първите, за което бяха наградени с грамоти. Победители в класическия маратон 42,195 км са националната състезателка Силвия Дънекова с време:2.52,27 ч. и при мъжете мароканеца Ласен Мокраджи с време 2,22,42 ч. В рамките на състезанието беше организирана и програма с демонстрации на атрактивни спортове: карате, таекуондо, бокс, художествена гимнастика, баскетбол и др. Танцова програма изнесоха децата от " Роберта балет".

Маратонът на София тази година е част от кандидатурата на града за европейска столица на културата през 2019 година.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ