Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[11.10.2013]

СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОЕКТО-ГРАФИК ЗА ДВИЖЕНИЕ НА ВЛАКОВЕ

В изпълнение на чл. 10 ал. 1 т. 4 от Закона за жп транспорт и оптимизиране на общинските, областните и републиканските транспортни схеми, днес в София се състоя среща, на която бе обсъден проекто - график за движение на влаковете, влизащ в сила от 15.12.2013 година. В залата на Централна гара - София общински и кметски ръководства дадоха свои предложения.

Г-н Георги Илиев, зам.-кмет на община Ихтиман също присъства на обсъждането. Той постави въпроса за спирането на влакове при с. Живково и с. Стамболово за по-пълно и качествено задоволяване нуждите на населението при ползване на жп транспорта. Представители на други администрации също коментираха свои становища. Внесените предложения бяха предоставени в писмен вид за разглеждане от „Български държавни железници” ЕАД, Пътнически център – София.

Г- н Ивайло Георгиев от БДЖ „Пътнически превози" предупреди, че „ще се намали обема на влаковете, с които пътуват ученици в дните събота и неделя, както и през ваканциите, ако не получим дофинансиране от държавата”.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ