Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.10.2013]

ОБУЧЕНИЕ НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОБЩИНА ИХТИМАН ПО ПРОЕКТ НА ОПАК

В периода 4 – 6 октомври в хотел „Бор”, Велинград, бе проведено изнесено обучение на първата група служители на общинска администрация по проект „Повишаване на професионалната квалификация на служителите в общинска администрация - гр.Ихтиман - гаранция за професионализъм и развитие”, по договор с рег. №А12-22-189/04.04.2013 год. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОПАК, съфинансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд по приоритетна ос 2 „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация”, бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-07.

Организатор на обучението е фирма „Теза” ЕООД, определен след конкурсна процедура за изпълнител и сключен договор за „Предоставяне на цялостен набор от услуги за организиране и провеждане на присъствени, електронни и изнесени обучения” по проекта. Това е компания ориентирана към най-модерните технологии и средства за обучение през целия живот. Дейността им е съсредоточена в областта на електронните образователни услуги и технологии. През 2007 г. получава сертификация ISO 9001:2000 за извършване на услуги по професионални обучения и доставка и инсталиране на специализирани приложни програми.

Във връзка с изпълнението на дейностите по проект „Повишаване на професионалната квалификация на служителите в общинска администрация - гр.Ихтиман - гаранция за професионализъм и развитие”, обучението „Умения за работа в екип, делова комуникация и етика” бе предназначено за 40 служители от общинска администрация.

Партнъорството е необходимо и задължително условие за успех в работата на една администрация, както в аспект на екипност, така и в аспект на допълняемост. Участниците в обучението се убедиха, че добрите отношения, уважението между членовете и активното участие на всички са важни предпоставки за ефективност и ако членовете на екипа са истински мотивирани за работа, екипът може да надхвърли очакванията. Оказа се, че един екип е много по-ефективен, ако членовете му вземат пряко участие в определянето на целите му и периодично оценяват постигнатото, освен това те не просто постигат определени организационни цели, но и се развиват както в професионален, така и в личностен план.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ