Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[20.01.2010]

ПРЕДИМСТВАТА НА ЦЕНТРАЛНОТО ОТОПЛЕНИЕ

В кабинета на кмета се проведе среща с ръководството на биоцентралата Илко Йоцев, Георги Рогачев и Петко Петков. Те увериха Маргарита Петкова, че от този отоплителен сезон се понижава цената за битови абонати с 25 %. Общинското ръководство даде съгласието си да продължи включването на нови абонати, като се разкопае бул.”Д.Попов”. Така към топлоцентралата ще се включи голф игрището и всички сгради в района на голфа.

Цената, на която ТЕЦ Ихтиман доставя топлинна енергия до домовете на абонатите е 80 лв. без ДДС за 1 МВтч /мегаватчас/ потребена топлинна енергия. Необходимите разходи през изминалия отоплителен сезон за поддържане на комфорт на обитаване в жилище от 80 кв.м са били около 100 -110 лв. без ДДС. В услугата е включена и доставката на топла вода за битови нужди, което допълнително намалява разходите на едно домакинство, използващо електрически бойлер за подгряване на топла вода.

Разликата в разходите на едно домакинство за отопление при използването на различни енергоносители, произвеждащи топлинна енергия, може да се види от следните данни: цената за 1 МВтч при отоплението с ел. печка е 157 лв; с екобрикети 121 лв.; с пропан-бутан /газова печка/ - 136 лв. и с ТЕЦ Ихтиман – 80 лв. Цените са без ДДС и са актуални към 1.10.2009г.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ