Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[25.09.2013]

НОВ ПРОЕКТ „БАБА И ВНУЧЕ”

Проектът „Баба и внуче” е за съвместна дейност на ОбС на пенсионерите и VII а клас на ОУ „Димчо Дебелянов” с директор г-жа Р. Геринска. Днес бе даден неговия старт с официалното приемане и подписването му от председателката на съюза г-жа Д. Янинска и г-жа В. Попова, класен ръководител на учениците. Специални гости бяха г-жа Мария Йорданова, председател на областния съвет на пенсионерския съюз и г-н Георги Илиев, зам.-кмет на Община Ихтиман.

Проведе се и първата заложена в проекта дейност – открит урок-състезание на тема „Норми на поведение на обществени места”. Двата отбора - „Усмивка” с капитан Йорданка Данчева и „Вежливост” на Боряна Борисова, бяха в състав от по 10 участника, в които имаше по пет ученика. Жури в състав г-жа Тотева, г-н Конакчиев и г-жа Фетфаджиева следеше за успеваемостта на отборите. Резултатът бе равен за радост на участниците! Имаше и награди за всички.

Целта на проекта е предаване на опита и знанията, уменията, обичаите и традициите от баби на внучета. Особено внимание се обръща на нормите на поведение и държание на обществени места. Неговата продължителност е до 30 май 2014 г., като отговорността и задължението на партньорите е да работят безвъзмездно!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ