Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[24.09.2013]

VII ТУРНИР „ДЕЦАТА НА СОФИЯ” С ДЕЦАТА НА ИХТИМАН

На 21 септември на стадиона на Национална спортна академия „Васил Левски” за седми пореден път се проведе турнир „Децата на София”. Участваха над 200 деца от цялата страна. Имаше представители на клубове по лека атлетика от София, Харманли, Костенец, Елин Пелин , Враца и др.

В турнира за трети път участваха и деца от Лекоатлетически клуб „Маратон” гр. Ихтиман с треньор Цвета Минкина. Те се състезаваха в беговите дисциплини, където бяха разделени в две възрастови групи. В първа група - деца родени 2005-2007 год. се състезава на 40м. Иван Попов. С много добро бягане той стана втори в серията и трети в крайното класиране, като спечели бронзов медал. Във втора група - деца родени 2003-2004 год. много добре се представиха момчетата. Те бягаха 60 м. Йоан Филипов се класира първи в серията си, Денис Гърков и Христо Попов се класираха втори в своите серии, Стоян Вучев се класира четвърти. При момичетата в същата възрастова група най-бързо бяга Мадлен Петкова, която се класира втора в серията си и малко не й достигна да вземе медал. Много добре бягаха и Станислава Стоянова, Рая Тодорова, Симона Алексова, Маргаритка Кьосева, които се класираха трети в сериите си.

За успешното си представяне нашите деца бяха наградени с грамоти. Освен това за тях имаше и подаръци от Магдалена Христова - основен организатор на състезанието и национална рекордьорка на България в дисциплината скок на дължина. За да зарадват малките състезатели на стадиона на Национална спортна академия се появиха и известните певци Ангел и Мойсей, които изпълниха най-популярните си песни. Този турнир беше изпълнен с много емоции и радост за нашите малки състезатели. С нетърпение те очакват следващото състезание.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ