Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.09.2013]

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

Въпросът за устойчивото развитие на регионите е основен приоритет за местното самоуправление в България, но той поставя по-големи предизвикателства пред по-малките общини. Именно такава е община Ихтиман. Затова с реализацията на този проект общината си поставя за цел да осигури необходимото качество на местната образователна инфраструктура като залог за по-устойчиво развитие и дългосрочни ползи за цялата общественост.

Проектът „Присъединяване към Централната топлопреносна мрежа на гр. Ихтиман, изграждане на ВОИ, вентилация, климатизация и саниране на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ихтиман” е част от цялостната визия на община Ихтиман за повишаване на енергийната ефективност в общинската образователна инфраструктура като залог за осигуряване на подходяща среда за качествено образование и обучение за децата в ученическа възраст на територията на общината, изразена в осъществените няколко проекта за въвеждане на енергоспестяващи мерки в образователни институции.

Училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Ихтиман, отваря врати през далечната 1958г. Още тогава са изградени пансион и физкултурен салон за удобството на учениците.

През годините се извършват частични ремонти на сградите, но отоплението на дърва и въглища се запазва чак до миналата 2012 г., когато по Проект „Присъединяване към централната топлопреносна мрежа на гр. Ихтиман, изграждане на ВОИ, вентилация, климатизация и саниране на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ по Оперативна програма „Регионално развитие”, започва ремонт на сградите и изграждане на връзка към топлопреносната мрежа на града.

Бюджетът за целия проект по Договор BG 161РО001/4.1.03/2010/063 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Регионално развитие” е в размер на 962 878,37лв. Изпълнител на проекта е „Каро трейдинг” ООД, избран след провеждане на обществена поръчка.

В трите училищните сгради – основна, пансион и физкултурен салон, е извършен ремонт на покривите на сградите, подменени са ВиК, електро и О и В инсталациите.

Монтирани са алуминиеви радиатори в помещенията и е изградена връзка към топлопреносната мрежа на града.

Направена е топлоизолация на учебните помещения.

Ремонтирани са и пътните връзки в двора на училището и прилежащата му инфраструктура.

Изпълнението на проекта „Присъединяване към централната топлопреносна мрежа на гр. Ихтиман, изграждане на ВОИ, вентилация, климатизация и саниране на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ бе планирано да приключи за 21 месеца, но всички предвидени дейности вече са изпълнени и сега 810 деца от ромски произход, техните 52-ма учители и помощният персонал започват учебната година с осигурено добро отопление и екологична работна среда.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ