Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[09.09.2013]

АВТОРСКА ИЗЛОЖБА „ПО-СИЛНИ ОТ ОГЪНЯ”

Една от проявите, свързани със седмицата на пожарната безопасност (09.09 – 13.09.2013 г.) бе откритата днес изложба от фотоси на Силва Тонева „По-силни от огъня”.

Силва Тонева е от София, завършила е гимназия, а по-късно и колеж по екранни изкуства и фотография.Винаги се е увличала по фотографията още от времето на лентовите апарати - още помни тръпката от носенето на лентите за промиване. Според нея обаче днес е значително по-лесно да се снима. Към репортажната фотография я насочва колежът, в който учи - избрала за тема на дипломната си работа пожарите, защото й се виждали нещо достатъчно сложно за заснемане. Оттогава темата я привлича, малко по малко навлиза в живота на пожарната, започва да гледа на нещата едва ли не като огнеборец. Първите нейни снимки са от Ихтиман. Оттук започва творческата й биография всъщност. Изложбата представя уловените моменти, свързани с нелеката професия на пожарникаря и борбата с огнената стихия. Авторката показва също и фотоси от състезания на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

Събитието бе открито от Главен инспектор Е. Лесев, началник сектор ДПК – София. Приветствени думи към присъстващите отправи и зам.-кметът на Община Ихтиман г-н Георги Илиев. Гости на откриването бяха представители от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – София. Главен инспектор инж. Л. Баров, началник РС „ПБЗН” – Ихтиман като домакин представи г-жа Тонева и нейни снимки от региона. Повишен интерес проявиха бивши и настоящи пожарникари, както и децата, дошли да разгледат експозицията.

От днес до 11 септември можете да посетите изложбата, позиционирана в Исторически музей - Ихтиман.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ