Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[05.09.2013]

128 ГОДИНИ СЪЕДИНЕНИЕ

Днес в 17.00 часа пред паметника на Съединението в Ихтиман се събраха за поднасяне на венци и цветя много граждани и обществени организации. Шести септември е една от най-бележитите дати в новата българска история, ознаменуваща едно от най-дръзките събития в развитието на българската държава.

Тържеството откри Велина Минева, директор на Историческия музей, която припомни събитията и участниците в тях от нашия край.

Господин Георги Илиев, заместник-кмет на Община Ихтиман произнесе тържествено слово:

„Уважаеми дами и господа,

Съединението на Княжество България и Източна Румелия е една от най–славните и достойни страници от изпълнените с драматични събития българска история. То е не само спонтанна и справедлива корекция на част от решенията на Берлинския конгрес. Съединението е доказателство за волята и стремежа на народа ни да живее в свободна и обединена България. Поклон пред смелостта на ихтиманските дейци, чието родолюбие и гражданска доблест ни дават днес правото да се наричаме с гордо име българи. Нека днес да повторим техния възглас: „Да живее Съединението, да живее България!”

Бяха поднесени венци от името на Община Ихтиман, Общински съвет, ПП ГЕРБ, БСП, ОУ „Димчо Дебелянов”. Цветя положиха представители на учреждения и образователни институции.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ