Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.08.2013]

ЗДРАВНА ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА

В библиотеката на НЧ „Слънце-1879” гр. Ихтиман се проведе тематична среща в рамките на проект „Библиотеките в Община Ихтиман – нови точки за достъп до здравна информация”, финансиран от Програма „Глоб@лни библиотеки - България” по ГСФИП – 2013 г.и реализиран в партньорство с Община Ихтиман.

Основната цел на срещата е представяне на новите услуги, които предоставя библиотеката на своите потребители: обучения за работа с компютрите в библиотеката, търсене на онлайн здравна информация и организиране на здравни беседи съвместно с РЗИ София област и здравния медиатор в Община Ихтиман Спартак Сотиров в рамките на сключено споразумение между Програма „Глоб@лни библиотеки България” и Министерство на здравеопазването.

Г-жа Григорова от РЗИ София област представи мултимедийна презентация „Опасностите от ухапване на кърлеж”, изключително актуална тема в топлите летни дни, когато прекарваме дълго време навън. Г-жа Емилия Атанасова представи целите на Грантовата схема за финансиране на иновативни проекти, целите на проект „Библиотеките в Община Ихтиман – нови точки за достъп до здравна информация, дейностите, постигнатите до момента резултати и новите услуги, които ще предлага библиотеката и след приключването на проектните дейности. Г-жа Григорова – експерт от РЗИ София област представи и мултимедийната презентация „Вирусен хепатит А – болестта на мръсните ръце". Тази презентация предизвика дискусия сред участниците в срещата на тема „Какво трябва да направим, за да не дойде хепатита пак в Ихтиман”.

Модераторът на срещата г-жа Наташка Генинпанева раздаде на библиотекарите от Ихтиман, Веринско и Живково, доброволците и потребителите анкета, от която става ясно, че срещите на здравна тема са желани и полезни за потребителите на информационния център на библиотеката.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ